Poezi/ Po të kishte drejtësi & Burgosja e berberit

269
Si çdo ditë, edhe nesër mund të lexoni dy poezi satirike: Burgosja e berberit nga Luan Çipi dhe Po të kishte drejtësi nga Ismail Xhaferi
Në të gjitha gazetat doli haberi,
I shpallur me bujë si lajm i parë:
“Në burg u fut edhe berberi,
U kap në flagrancë si kusar”!
Po, ç’faje e ndoqën nga pas
“Krye hajdutin” e qytetit?
Paratë i mori pa i kaluar në kasë,
Tentoi të vjedhë pjesën e shtetit.
……
PO TË KISHTE DREJTËSI
Po të kishte drejtësi,
Nuk do kish kaq shumë lypsarë,
Po të kishte drejtësi,
Nuk do kish kaq shumë gomarë.
Po të kishte drejtësi,
Nuk do kish kaq shumë dobiçë,
Nuk do kish kaq imoralë,
Dhe dashnore me shumicë.
…..
Të plota mund ti lexoni nesër në Gazetës Telegraf…