Njihuni me aktorët që ‘ringjallën’ yjet e HOLLYWOOD-it

320

Nëse ju jeni adhurues i filmave biografikë, ky shkrim atëherë është i duhuri për ju. Filmat biografikë janë një ndër filmat më të popullaizuar në botën e filmit dhe kinemasë. Përveçse argëtues, ata filma janë edhe shumë edukativë, pasi prej tyre mësojmë pikërisht shumë detaje nga jeta dhe eksperiencat personale e personave të famshëm. Zbulojmë në këtë mënyrë fëmijërinë e tyre, adoleshencën, fillimet e karrierës së tij deri në arritjen e suksesit.

Por një ndër gjërat bazike dhe tepër e rëndësishme në një film biografik është përzgjedhja e duhur e aktorit protagonist që do të interpretojë edhe personazhin që filmi i gjithë realizohet për të. Në përzgjedhjen e aktorit duhet patur parasysh edhe ngjashmëritë fizike që duhet të ketë me personazhin në fjalë.

Njihuni me disa nga aktorët që kanë arritur me sukses të realizojnë rolet e personazheve të ndryshëm në filmat biografikë.

 

Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg tek filmi “The Social Network”)

 

Mark_Zuckerberg_Jesse_Eisenberg_in_The_Social_Network.png

 

 

Margaret Thatcher (Meryl Streep tek filmi “The Iron Lady”)

Margaret_Thatcher_Meryl_Streep_in_The_Iron_Lady.png

 

 

Nelson Mandela (Morgan Freeman tek filmi  “Invictus”)

Nelson_Mandela_Morgan_Freeman_in_Invictus.png

 

 

Salvador Dali (Adrien Brody tek filmi “Midnight in Paris”)

Salvador_Dali_Adrien_Brody_in_Midnight_in_Paris.png

 

 

Marilyn Monroe (Michelle Williams tek filmi “My Week With Marilyn”)

Marilyn_Monroe_Michelle_Williams_in_My_Week_With_Marilyn.png

 

 

Frida Kahlo (Salma Hayek tek filmi “Frida”)

 

Frida_Kahlo_Salma_Hayek_in_Frida.png

 

 

Charlie Chaplin (Robert Downey Jr. tek filmi “Chaplin”)

Charlie_Chaplin_Robert_Downey_Jr._in_Chaplin.png

 

 

Bob Dylan (Cate Blanchett tek filmi “I’m Not There”)

 

Bob_Dylan_Cate_Blanchett_in_Im_Not_There.png

 

 

Jacqueline Kennedy Onassis (Natalie Portman, tek filmi “Jackie”)

Jacqueline_Kennedy_Onassis_Natalie_Portman_Jackie.png