Nesër do të lexoni/ Moikom Zeqo: Skandali i ndërtimeve idiote me beton në Butrint

342
Për arkeologun e njohur kemi të bëjmë edhe me një skandal mendor dhe konceptual. Reagon edhe Forumi për Mbrojtjen e Trashëgimisë
Arkeologu Moikom Zeqo ka kritikuar ndërhyrjet e fundit të bëra në Butrint. Duke publikuar edhe një foto të tij në shkallët e teatrit të Butrintit, Zeqo shprehet se është një skandal ndërhyrja me beton. “Skandali i ndërtimeve idiote me beton në Butrint është edhe një skandal mendor dhe konceptual”, shkruan Zeqo, në një koment të shkurtër në “Facebook”. Sipas tij, ministrja Mirela Kumbaro gabon edhe në emërtimin e Butrintit, duke e quajtur atë amfiteatër. “Foto e imja në vitet ’70 të shekullit të kaluar, në teatrin e Butrintit, që ministrja e quan marrëzisht amfiteatër, tregon se arkeologjia ka status të mëvehtshëm, të pakontaminuar nga injoranca dhe oligarkët e betonit dhe politikës skitch në trashëgiminë….
Për më tepër nesër në gazetën “Telegraf”….