Nëse keni një nga këto 12 karakteristika, ju mund të jeni njerëz TË RRALLË

186

Jeni ndjerë ndonjëherë sikur jeni ndryshe nga të tjerët? Ndiheni sikur askush nuk ju kupton? Mos u shqetësoni sepse asgjë sepse s’ka asgjë të keqe këtu, madje është krejt e kundërta. Ekziston një sistem që klasifikon gjithë llojet e personalitetit të njerëzve. Quhet sistemi i “Myers dhe Brigg’s” dhe është bazuar te teoritë e psikoanalistit Carl Jung. Sistemi përbehet nga 4 kategori të ndryshme, të cilat janë: Introversioni, intuita, mendimi dhe gjykimi.
Sipas sistemit, një personalit INFJ i përmban të 4-ërta këto. Lexoni për të parë listën e tipareve që ju ose dikush që njihni do të kishte nëse ata kanë një personalitet të INFJ.
1-Të ndërgjegjshëm për të ardhmen: Njerëzit që kanë një personalitet INFJ nuk shqetësohen për gjërat e vogla në jetë, por fokusohen vetëm te gjërat e rëndësishme.
2-Janë shumë punëtorë: Ata gjatë gjithë kohës janë duke punuar për të arritur objektivat e tyre sepse mendojnë se asgjë në jetë nuk fitohet lehtë
3-Besojnë në intuitën e tyre: Këta njerëz kanë shumë intuitë dhe mund të nuhasin nëse diçka po shkon keq. E përdorin shumë intuitën prej vetëbesimit të theksuar, qoftë ajo e saktë apo e gabuar.
4-Kërkojnë të vërtetën: Të magjepsur nga sekretet e university, individët me INFJ mund të kalonin një natë të tërë vetëm duke parë yjet. Ata I kanë qejf bisedat e thella dhe zbulimin e modeleve të jetës.
5-I zgjedhin shokët: Ata nuk e pëlqejnë shoqërinë e zgjeruar pasi preferojnë më shumë të jenë në shtëpi vetëm sesa në një shoqëri të keqe.
6-Të ndjeshëm dhe i kuptojnë të tjerët: Ata janë shumë të kujdesshëm dhe bujarë. Vendosin gjithmonë veten në plan të parë por gjithnjë ndihmojnë dikë në nevojë. E vendosin veten në këpucët tuaja, sepse e dinë se si ndiheni
7-Telepatikë: Nuk manipulohen lehtë dhe kanë një ndjenjë të çuditshme duke ju kuptuar nëpërmjet fjalëve dhe veprimeve. Kjo veçori i ndihmon ata të mbrojnë veten duke eleminuar njerëz që janë të këqinj për ta.
8-Të vetmuarit e botës: Do i shihnit shpesh duke ecur vetëm rrugës, duke pirë kafe vetëm, por nuk e bëjnë se janë të vetmuar, por preferojnë të jenë vetëm.
9- Janë shumë kontradiktorë: Emocionet e tyre ndryshojnë shpejt kështu që është shumë e vështirë të mbash gjurmët e tyre
10-Kanë mentalitetin “Të gjitha ose asgjë”: Të zgjedhësh kualitetin mbi cilësinë është mënyra si e shohin ata jetën
11-Zgjidhin çdo problem: Ata janë të shkëlqyeshëm në gjetjen e zgjidhjeve për ndonjë problem. Për atë që është e vlefshme, ata nuk gabojnë asnjëherë
12-Ju pëlqen të shkruajnë: Preferojnë të shkruajnë në vend që të flasin.