Nëse bëni këtë gjë, do ndiheni njerëzit më të lumtur. Habit studimi i ri!

386
Një studim i kohëve të fundit zbuloi disa gjëra interesante në lidhje me shëndetin tonë mendor.
Të gatuani për të tjerët, sipas intv.al mund të sigurojë një numër përfitimesh të shëndetit mendor që do t’ju bëjë të ndiheni të relaksuar.
Ja pse ju duhet të gatuani për të tjerët sipas shkencës:
1. Redukton stresin
Gatimi kërkon përqëndrim. Sipas intv.al ndihmon në reduktimin e stresit, zvogëlon mendimet e ripërsëritjes dhe përmirëson fokusin tuaj.
2. Ju bën më shumë altruistë
Gatimi për miqtë dhe familjen tuaj ju bën të ndiheni mirë dhe do merrni një shpërblim të brendshëm. Hulumtimet tregojnë se dhënia e ndihmës ndaj të tjerëve mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit fizik, mirëqenien tuaj mendore dhe vetëvlerësimin tuaj.
3. Do bëheni më shumë krijues
Të bëni ndonjë gjë të mirë në kuzhinë, mund të ndihmojë në funksionimin emocional dhe mirëqenien. Një studim nga Gazeta e Psikologjisë Pozitive zbuloi se njerëzit që angazhohen në projekte të vogla krijuese raportojnë se ndihen më të lumtur në jetën e tyre të përditshme. Duke punuar në këto projekte të vogla edhe nëse është duke eksperimentuar me një recetë të re mund t’ju japë gjithashtu një ndjenjë të rritjes personale.