Mund të shpëtoni jetë! Me këto 3 pyetje kuptoni nëse dikush po pëson sulm në tru

260
Ashtu si shumë simptoma të tjera, edhe ato të sulmit në tru janë të ëvshtira për tu identifikuar.
Në të tilla raste, mungesa e informacionit mund të kushtojë jetë ndaj bëni mirë të lexoni simptomat që shfaq një person që po preket nga sulmi në tru.
Sipas mjekëve, sulmi i trurit mund të identifikohet përmes tri pyetjeve të thjeshta:
1. Kërkoni individit të buzëqeshë

2. Kërkoni të flas dhe ta thotë një fjali të thjeshtë pa u ngatërruar

3. Kërkoni t’i ngrit lart dy duart.
Nëse ai/ajo ka probleme ta bëjë ndonjërën nga këto detyra, atëherë menjëherë thirrni emergjencën dhe përshkruajani simptomat.
Edhe gjuha mund të shërbejë si shenjë për ta identifikuar: kërkoni personit ta nxjerrë jashtë gjuhën; nëse gjuha duket e “shtrembër”, pra shkon më shumë në njërën anë të gojës sesa në tjetrën, atëherë edhe kjo është indikator i sulmit të zemrës