Mosha dhe etnia rrit riskun për alergjitë me bazë ushqimin

638
Kur njerëzit mendojnë për alergji ushqimore, besojnë se shumica e tyre shfaqen që në fëmijëri, por një hulumtim i fundit i paraqitur në Kolegjin Amerikan të Studimeve Vjetore Shkencore të Alergjisë, Astmës dhe Imunologjisë ka vërtetuar të kundërtën.
Sipas anketimeve rreth 45% e personave kanë raportuar se alergjia ushqimore është shfaqur tek ata në moshë madhore dhe jo që fëmijëri.
Sipas Dr. Ruchi Gupta rreth 3.6% e të rriturve në SHBA janë alergjikë ndaj një ushqimi dhe krahasuar me studimin e fundi të bërë në 2004 numri i alergjive është rritur me 44%.
Gjithashtu shihet një rritje të personave alergjikë ndaj bimëve me rreth 1.8% në krahasim me vitin 2008.
Por sipas të dhënave të dala jo veç moshë është një faktor që ndikon në shfaqjen e një alergjie ushqimore, por dhe etnia.
Tek personat me ngjyrë dhe aziatik zhvillimi i një alergjie ushqimore është 2.3 herë me e lartë se sa tek njerëzit e bardh.
Sigal