“Microsoft” dizajnon avionin më të madh në botë

26
Kompania e mirënjohur amerikane në fushën e teknologjisë, “Microsoft”, nuk mjaftohet me ndërtimin dhe dizajnimin e sistemit të operimit “Windows” apo hardware-re të ndryshme, por tashmë ata sjellin edhe avionin më të madh të ndërtuara nga vetë ata.
Avioni ka gjerësinë e krahëve më të madhe se një fushë futbolli, plot 117 metra, po ashtu ai do të ngrihet në ajër të fuqizuar nga gjashtë motorë.
“Strato Launch” është emri i avionit që është i projektuar të dërgojë satelitë në hapësirë.