Menopauza, disa simptoma që nuk duhet t’i injoroni

40
Menopauza është procesi kur një grua ndalon të ketë periodat e saj dhe nuk është më në gjendje të mbesë shtatzënë në mënyrë të natyrshme. Zakonisht ndodh në mes moshave 45 dhe 55 vjeç kur nivelet e estrogjenit bien.
Në këtë fazë është e rëndësishme që të dihen se cilat janë disa nga simptomat që ju shumë lehtë mund t’i injoroni.
Rënia e flokëve, alergjia
Gjatë menopuzës dhe sistemi imunitar përjeton ndryshim, kjo mund të çojë në më shumë ndjeshmëri ndaj alergjive që nuk mund të keni pasur më parë .
Thonjtë e brishtë
Nivelet e luhatshme të estrogjenit gjatë menopauzës lidhen me thonjtë e brishtë.
Disa prej sipmptomave të tjera janë ndryshimet në erën e trupit, gojë e thatë, ndjenjat e goditjeve elektrike dhe mpirjet e gjymtyrëve