Librat më të lexuar nga liderët botërorë

Keni nevojë për ide se çfarë të dhuroni nëse keni në plan të dhuroni një pjesë diturie? Nëse doni të jeni të informuar aq sa janë dhe mendimtarët më të mëdhenj globalë atëherë revista “Foreign Policy” ofron listën e librave që u kanë dhënë formë mendimeve të liderëve botërore. Janë romane artistike e libra shkencorë, politikë e ekonomikë të rekomanduar nga disa prej njerëzve më të mençur të planetit.
1. 1453 – Roger Crowly
2. Miliarderët aksidentalë, Ben Mezrich
3. Pas natyrës, W.G. Sebald
4. Pas Tamerlenit, John Darwin
5. Epoka e jashtëzakonshme, Joshua Cooper Ramo
6. Aleanca: Si Roosevelt, Stalin dhe Churchill fituan një luftë dhe filluan një tjetër, Jonathan Fenby
7. Profeti i Amerikës: Moisu dhe historia amerikane, Bruce Feiler
8. Engjëj dhe epokat, Adam Gopnik
9. Shpirtrat e kafshëve, George Akerlof dhe Robert Shiller
10. Rërat egjiptiane, Wilfred Thesiger
11. Antologjia e shenjtë bahajane,
12. Besimtarët, Zoe Heller
13. Rrëfenja e një biografi, A.S.Byatt
14. Ditarët e zinj, Roger Casment
15. Strategjia e oqeanit blu, Chan Kim
16. Miliardi i fundit, Paul Collier
17. Jeta e shkurtër dhe e mrekullueshme e Oscar Wao, Junot Diaz
18. Vëllezërit Karamzov, Fyodor Dostoyevsky
19. Kasapi dhe buloni, David Lyon
20. Kapitalizmi, Socializmi dhe Demokracia, Jospeh Schumpeter
21. Ccështja e zotit, Karen Armstrong
22. Sfida e Afrikës, Wangari Maathai
23. Kasetat e Clinton, Taylor Branch
24. Përmbledhje poemash, John Keats
25. Kolomba, Dacia Maraini
26. Një histori koncize e ekonomisë së botës, Rondo Cameron
27. Konstandini dhe peshkopët, H.A.Drake
28. Filozofia bashkëkohore kineze, Chung-Ying Cheng dhe Nicholas Bunning
29. Kapërcimi i ndarjes së energjisë, Robert U.Ayres
30. Kibernetika, Norbert Weiner
31. Ndihmësi i vdekur, Dambisa Moyo
32. Banka Holandeze: 1870-1990, Lothar Gall
32. Kockat e Dekartit, Rusell Shorto
33. Komendia hyjnore, Dante Aligieri
34. Ëndrra nga im atë, Barack Obama
35. Kompania holandeze “East India”: Ngritja dhe rënia, Femme S. Gaastra
36. Qeverisja dinamike, Neo Boon Siong dhe Geraldine Chen
37. Rrugë lindjeje, Fitzroy MacLean
38. Te hash diellin, Oliver Morton
39. Eleganca e iriqit, Muriel Barbery
40. Perandori, Ryszard Kapuscinski