Lajm i mirë: Panda gjigande nuk është më një specie e rrezikuar

219
Unioni Ndërkombëtar për Ruajtjen shpalli se pandat gjigande nuk janë më specie të rrezikuara (zyrtarisht). Kjo vjen nga një census i 1864 pandave në natyre, pa përfshirë këlyshët, dhe shënon një rritje nga 1596 që ishin në vitin 2004. Aktualisht ka 67 rezerva në Kinë, që mbulojnë 5400 milje katrorë për pandat.