Festivali Ndërkombëtari Filmit në kinemanë e Marubit do të çelet me produksionin “1989”

Gazeta telegraf/ Dita e 5-të e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit do të çelet me produksionin “1989”  të regjisores italiane Francesca Mazzoleni.

 

Filmi do të shfaqet në shkollën Sami Frashëri dhe në përfundim të tij do të mbahet forumi me temë “Memoria dhe Identiteti”.

 

Pasditja artistike në kinemane e Marubit do të nis në orën 17:00 me filmin “Njerëz anijesh” për të vijuar me tej me filmat “Dashuria në pesë pjesë” “Pula” “Rrugë të mbarë” “Jo më të huaj” “Pranë meje” “Një histori dashurie siriane” ndërsa në kinemanë e Arkivit Qendror do të shfaqen filmat  “Bota në të cilën jetojmë” “E kujt do të jetë paqja” “Vite të kthjellta”