Këto janë 7 fjalitë që njerëzit e suksesshëm nuk përdorin

232

Suksesi i papritur i ndodh vetëm të rrallëve dhe atyre me
fat. Për të tjerët zakonisht duhen vite të mundimshme të punës së madhe dhe
hapa të vegjël përpara, që kërkon fleksibilitet të madh, analizë të kujdesshme
dhe një vetë perceptim të mirë.


mënyrë që të përshpejtohet rruga e suksesit, Brightside ka paraqitur shtatë
fraza që njerëzit e suksesshëm nuk i përdorin:

1. E urrej punën time

Rregulli
që e dinë të gjithë individët e suksesshëm. Është e rëndësishme që të jesh
objektiv dhe të ruash neutralitetin.

2. Nuk është e drejtë

Njerëzit
më të suksesshëm kurrë nuk ankohen se përpjekjet e tyre nuk e janë vënë re – të
gjithë në jetën tonë nganjëherë vuajmë nga padrejtësia.

3. Kjo nuk bëhet kështu

Dëshira
për të ndryshuar është karakteristikë themelore e njerëzve të suksesshëm.
Njohja dhe pranimi i gjërave të reja për sukses janë nevojë e domosdoshme.

 4. Kjo nuk është puna ime

Një
lider i vërtetë kurrë nuk bën presion tek të tjerët. Në të kundërtën, është
gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar kolegët, ndërsa aftësin e punës në ekip dhe
qëndrimi miqësor janë aspekte shumë të rëndësishme të suksesit.

5. Kjo është e pamundur


sfida është e rëndësishme të shikohet si në aventura të reja, dhe jo si një mur
nëpër të cilin nuk ka kalim. Për çdo problem ka një zgjidhje (ose të paktën një
problem i ri).

6. Këtë është dashur të bëhej
në një mënyrë tjetër

Pas
një gabimi, nuk ka asnjë kuptim të godasësh kokën por prej gabimeve duhet
mësuar diçka të re dhe duhet ecur përpara menjëherë.

7. Nuk kam zgjedhje

Gjithmonë
është një varg i mundësive, dhe njerëzit e suksesshëm nuk dorëzohen por vetë i
krijojnë shanset e reja.