Ja pse po shtoni në peshë edhe pse hani shëndetshëm

230
Ushqimi që konsumojnë ka një impakt të madh në trupin tonë dhe shëndetin e përgjithshëm. Megjithatë, ekspertët kanë treguar se më shumë se ushiqmi është koha kur hamë që ndikon më tepër. Edhe pse shumë prej nesh hanë ekstremisht shëndetshëm, studimet thonë se nuk ka asnjë efekt nëse e konsumojmë vaktin shumë afër orarit për gjumë apo kur kalon shumë kohë nga një vakt tek tjetri.
E gjita lidhet me metabolizmin dhe tretjen e ushqimit.
Pavarësisht se në internet mund të gjeni plane dhe dieta se sa dhe kur duhet të hani, asnjë mund mund të merret parasysh pasi secili prej nesh ka një program të ditës ndryshe.
Metabolizmi jonë ndikohet nga ora e trupit. Për disa, kjo orë është standarte nga nata në ditë. Por për ata që punojnë në turnin e natës nuk është aq e thjeshtë.
Atëhere kur duhet të hani?
Nëse zgjoheni në orën 07:00 dhe shkoni në shtrat rreth orës 11:00
Mëngjesi: 08:00
Dreka: 12:00
Midis vaktesh: 15:00/16:00
Darka: Jo më vonë se 20:00
Nëse zgjoheni në orën 10:00 dhe shkoni në shtrat rreth orës 2:00
Mëngjesi: 11:00
Dreka: 15:00
Midis vaktesh: 18:00/19:00
Darka: jo më vonë se 22:00
Nëse zgjoheni në orën 12:00 dhe shkoni në shtrat rreth orës 04:00
Mëngjesi: 13:00
Dreka: 17:00
Midis vaktesh: 20:00/21:00
Darka: Jo më vonë se 01:00