Ja lidhjet e vëllezërve Frashëri me Kosovën

253

INTERVISTA/ Flet për “Telegraf”, Prof. Dr. Jusuf Bajraktari: “Shoqata Atdhetare Kulturore “Përmeti” dhe 100-vjetori i shpalljes së Pavarësisë”

Uroj përzemërsisht Shoqatën Atdhetare Kulturore “Përmeti”, në krye me z. Kastriot Bezati për organizimin e konferencës kushtuar shënimit të 100-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë. Më këtë rast përveç urimit për këtë jubile të rëndësishëm, i cili e nderon dhe emocionon çdo pjesëtar të kombit shqiptar kudo qoftë, Ju falënderoj edhe për nderin që i bëni Kosovës për të përkujtuar lidhshmërinë e pashkëputur midis ideatorëve dhe vizionarëve të mëdhenj të çështjes kombëtare siç ishin Vëllezërit Frashëri me Kosovën, e cila nuk prajti së kërkuari lirinë, më të gjitha mjetet, që 134 vjet. Me këto fjalë nisi bisedën e tij Prof Dr. Jusuf Bajraktari në Konferencën “Përmeti dhe 100-vjetori i shpalljes së Pavarësisë”.

Ku dhe si vëllezërit Frashëri gjetën frymëzim në Kosovë dhe për Kosovën0?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf