Islam Spahiu/ Dostojevski, ky gjeni me aktualitet të përhershëm

1254
Për gjenialitetin e Fjodor Mihailoviç Dostojevskit kanë dëshmuar mendimtarë të shquar të kulturës botërore. Mjafton të citojmë disa prej tyre për ta kuptuar këtë. Me rastin e 194-vjetorit të lindjes së tij, më 30 tetor 1821, në shenjë homazhi për këtë njeri kaq të madh, do të kujtojmë veprën dhe jetën e tij që la gjurma të pashlyeshme, jo vetëm në letërsinë ruse po edhe në atë botërore. 
..
Të plotë shkrimin mund ta lexoni nesër në Gazetën Telegraf….