“Gjalpi i majmunit”, keni dëgjuar ndonjëherë për të?!

150
A keni dëgjuar ndonjëherë për “gjalpin e majmunit”? Me siguri jo…
Vetë emri zgjon shumë kuriozitet, por ja çfarë është ai në të vërtetë. Ky është një produkt i shëndetshëm
ushqimor, i “shpikur” nga një bloger amerikane. Gjalpi I majmunit është një produkt që ju mund t’a
përgatsni vetë shumë thjeshtë dhe mbi të gjitha është shumë i shijshëm .
Kjo recetë ka nevojë vetëm për 5 përbërës.
-5 banane
-1 ananas
-1/4 lëng kokosi
-3 gota sheqer të bardhë
-3 lugë lëng limoni
Të gjitha produktet përziehen dhe vendosen në një enë për zjerrje të ngadaltë deri sa masa të bëhet
homogjene.
Kur përzierja ka arritur trashësinë e dëshiruar shpërdahet në kavanozë dhe mbyllet me kapakë
herme)kë.
Kavanozët e mbyllur futen një enë me ujë të vlojnë rreth 15 minuta.