Gabimet bëjnë që truri ynë “të pezullohet”

194
Ne të gjithë mësojmë nga gabimet tona, por kjo kërkon më shumë kohë se sa mund të mendojmë. Në një eksperiment të kohëve të fundit, pjesëmarrësve iu bënë një numër pyetjesh. Kur jepej një përgjigje e pasaktë, në qoftë se u bëhej menjëherë një pyetje tjetër, shanset e gjetjes saktë të kësaj pyetjeje të dytë binin me deri dhjetë për qind. Ky fenomen njihet si verbërua e nxitur prej gabimit, dhe ai tregon se funksionet njohëse të trurit të njeriut mund të pezullohen për një çast për shkak të gabimeve.