Flasin studiuesit: “Femrat e pasura janë të palumtura”, ja pse

29
Thuhet se paratë nuk e blejnë lumturi dhe këtë e dinë më se mirë gratë e pasura.
Një hulumtim i fundit ka marr në studim familjet e pasura në New Yor city dhe ka dal në përfundimin se gratë e pasura punojnë më shumë për të justifikuar stilet e jetesës dhe për të luftuar sterotipet negative.
Imazhi i grave të pasura në SHBA shpesh përkulet drejt ‘përbuzjes’, – shpjegon sociologu Rachel Sherman në një artikull për QZ.
Sherman shpjegojnë se këto gra e vuajnë shumë statusin e tyre të jetesë dhe mundohen ta tregojnë që statusi i tyre ekonomikë është i lidhur me punën e vështirë.
E gjithë kjo palumturi vinte si pasojë e mos vlerësimit të burrave, të cilët e ndiheshin sipërorë për shkak të kontriubuetit më të lartë në buxhetin e shtëpisë.
“Unë jam i arsimuar mirë. Kam pasur një karrierë. Ju e dini, ku është e gjitha kjo tani? “Tha një grua, duke shtuar se ajo ndjehej sikur po ‘punonte për bashkëshortin’ e saj.
Gratë ndiheshin më mirë kur burrat e tyre vlerësonin aktivitetet e tyre si punë, sipas studiuesit.