Bansky: Një yll më pak në flamurin e Europës

171
Ka hapur diskutime vepra e fundit e Banskyt, anglezit që është një nga eksponentët më të rëndësishmit të artit të rrugës.
Murale tregon një punëtor që kërkon të heqë, me çekiç dhe daltë, një nga dymbëdhjetë yjet e flamurit evropian.
Muralja u krijua në një ndërtesë në Dover, qytet bregdetare britanik, tradicionalisht i konsideruar porta mes Evropës kontinentale dhe ‘Albionit të pafe’.
Qyteti ka pasur një rol të rëndësishëm në fushatën e referendumit për Brexit në favor të “Daljes”.
Muralet janë postuar në faqen e Instagramit të Banksy.
Vepra është realizuar për të përkuar me zgjedhjen e europeistit Macron në presidencën franceze.