Arbëreshët e Italisë vijnë në Gjirokastër, interpretojnë në FFK

133
Grupi “Vjesh” i Arbëreshëve të Italisë” kanë përshëndetur mes emocionesh në Festivalin Folklorik Kombëtar. Ata interpretuan në natën e pestë për të gjithë publikun e këtij festivali. 
Grupi “Vjesh” i Arbëreshëve të Italisë ka ardhur në Argjiro Fest_ON me mbështetje të Instituti Italian të kulturës. Artistët që ishin pjesë e grupit përfaqësues në këtë festival pohojnë se janë ndier shumë të vlerësuar që janë pjesë e këtij eventi të rëndësishëm, një urë lidhëse, bashkimi, miqësie e gjaku. 
Këtë monument të rëndësishëm tëkulturës dhe traditës kombëtare e kanë përshëndetur grupe të ndryshme në të gjitha netët e zhvillimit të këtij Fetsivali Folklorik Mbarëkombëtar.