10 përdorimet ideale të kripës në pastrimet e shtëpisë

300
Kripë që mund të vendoset në disa vasketa për të thithur ujin e tepërt në ambient
Për argjendurinat
Kripa pastron dhe i bën të shkëlqejnë argjendurinat e nxira
Rigjallëron ngjyrën e rrobave
Zhytini rrobat në një legen me ujë të ftohtë, një dorë me kripë të trashë dhe dy lugë uthull
Kundër njollave
Vendos një dorë me kripë mbi njollat e verës ose të kafesë. Lërë të veprojë për 15 minuta dhe shpëlajeni
Për xhezvet e kafesë
Është më mirë që mocca-n të mos e lani me detergjent pasi humb shijen, por me kripë
Për të larë frutat dhe perimet
Kur lani perimet shtoni kripë të imët në ujë. Eleminon shtresën e punueshme dhe pesticidet
Funksionon si absorbues i aromave të këqija
Kripa absorbon aromat e pakëndshme në mënyrë efikase. Vendosni një vasketë në raftin e këpucëve ose në frigorifer
Eleminon njollat e mykut
Miksoni kripë dhe lëng limoni, lëreni të veprojë mbi njolla dhe thajeni
Për të pastruar shishet e qelqit
Hidhni në shishe ujë të ngrohtë, një dorë kripë të trashë dhe uthull, tundeni fort dhe shpëlajeni