Superaksion antidrogë në Ballkan, arrestohen 148 persona, mes tyre shqiptarë (8,300 agjentë të përfshirë)

103

Një aksion me shtrirje të gjerë në Gadishullin e Ballkanit, por edhe në koordinim me EUROPOL, ka finalizuar kapjen e 300 kg drogë si dhe 160 armë të tipeve të ndryshme në disa shtete.

Ky operacion u zhvillua në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Serbi, ndërsa persona të infiltruar ishin rreth 8,300 agjentë nga 28 vende të ndryshme, madje edhe brenda vendeve të Bashkimit Europian, të cilët bënë të mundur identifikimin e këtij grupi.

“Pas veprimit të koordinuar, strukturat e posaçme kanë arrestuar 148 persona, duke përfshirë sekuestrimin e armëve dhe  arrestimin e kontrabandistëve të drogës, emigrantët e paligjshëm dhe personat, të cilët dyshohet se kanë dorë në falsifikimin e dokumenteve”, raporton “b1.ro”.