Përplasja e armatosur në “Lagjen e Trimave”, 746 vjet burg për të akuzuarit e Grupit të Kumanovës

153
Gjykata Penale e Shkupit njoftoi sot aktgjykimin për ngjarjet në “Lagjen e Trimave” në Kumanovë, ku në maj të vitit 2015 gjatë përleshjes së Forcave të Sigurisë dhe një grupi të armatosur, humbën jetën tetë pjesëtarë të Forcave të Sigurisë së Maqedonisë, si dhe u plagosën dhjetë persona të grupit të armatosur.
Shtatë pjesëtarëve të Grupit të Kumanovës iu shqiptua dënimi me burg burg të përjetshëm, ndërsa të tjerëve iu dha një dënim në total me 746 vjet burg. Ndërkohë, vetëm katër prej tyre u liruan nga aktakuza.
Andi Krasniqi, burg i përjetshëm

Dem Shehu, burg i përjetshëm

Qenan Hiseini, 20 vjet

Fadil Fejzullahu, burg i përjetshëm

Irfan Lutfiu, 14 vjet

Fadil Elshani, 20 vjet

Esat Kafegjolli, 40 vjet

Adrian Bujari, 40 vjet

Shefqet Hallaqi, 40 vjet

Lirim Demiri, 20 vjet

Hajrush Abdija, 20 vjet

Betim Kabashi, 40 vjet

Genti Sefaj, 40 vjet

Lendrit Rustemaj, 20 vjet

Enver Hoxha-Klajn, 40 vjet

Rufki Dogani, 40 vjet

Nasuf Zeqiri, burg i përjetshëm

Mirsad Qerimi, 20 vjet

Vladet Zekaj, burg i përjetshëm

Bajram Elshani, 40 vjet

Nexhmedin Lika, 40 vjet

Lirim Krasniqi, 40 vjet

Sevdail Miftari, 40 vjet

Fatmir Recica, 40 vjet

Bek Bajra, burg i përjetshëm