Përdhunohet dhe vritet brutalisht gazetarja investigative, trupin e gjejnë në park (DETAJET)

142

Gazetarja investigative  Viktoria Marinova është gjetur e vrarë të shtunën në një park në qytetin verior të Ruse, në Bullgari pranë lumit Danub.

Nuk dihet nëse vrasja është e lidhur me punën e 30-vjeçares në një stacion televiziv lokal, TVN. Një hetim po shqyrton jetën e saj personale dhe profesionale.

Vdekja e saj menjëherë tërhoqi vëmendjen edhe të ndërkombëtarëve . “I tronditur nga vrasja e tmerrshme e gazetares investigative Viktoria Marinova,” shkroi Harlem Desir, përfaqësues i lirisë së medias për Projektin e Raportimit të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit (OSBE), ku Marinova ishte anëtare.

“Thirrje urgjente për një hetim të plotë dhe të plotë. Ata që janë përgjegjës duhet të mbahen parasysh”, ishte një tjetër reagim.

Ministri i Brendshëm Mlladen Marinov më vonë i konfirmoi gazetarëve se viktima ishte përdhunuar gjithashtu.

Prokurori rajonal i Ruse Georgi Georgiev tha se Marinova kishte pësuar goditje fatale në kokë dhe ishte mbytur duke shtuar se “celularët, çelësat e makinave, syzet dhe një pjesë e rrobave të saj mungonin”.

Bullgaria konsiderohet vendi më i keq në BE kur është fjala për lirinë e shtypit, sipas Reporterëve me Kufij.

Organizata thotë se gazetarët hulumtues në vend “shpesh janë të nënshtruar ndaj presioneve, nga kërcënimet dhe sulmet fizike ndaj tyre apo pronës së tyre”.