Italia i bashkohet listës së vendeve për të sfiduar gjigandin teknologjik Google

151

Italia i është bashkuar një liste në rritje vendesh për të sfiduar gjigantin teknologjik Google në lidhje me abuzimin e pretenduar të fuqisë së tregut të korporatës në sektorin e pajisjeve të zgjuara.

Autoriteti Italian i Antitrusteve tha se nisi një hetim mbi praktikat antitrust. Sipas një deklarate, veprimi vjen pasi Google refuzoi të integrojë aplikacionin “Enel X Recharge”, i projektuar nga kompania energjitike italiane, në aplikacionin e vet “Android Auto”.

Sipas rregullatorit, Android Auto i lejon përdoruesit të përdorin disa aplikacione dhe veçori të telefonit gjatë drejtimit të automjetit, ndërsa përjashtimi i aplikacionit të Enel zvogëlon përdorshmërinë e aplikacionit, duke përfshirë rezervimin e stacioneve të rimbushjes.

Aplikacioni i Enelit ndihmon të informojë përdoruesit për vendndodhjen e stacioneve të ngarkimit për makinat elektrike dhe si t’i arrijnë ato.

Google njoftohet se përforcon modelin e biznesit të aplikacionit Google Maps, i cili gjithashtu u lejon përdoruesve të Android të marrin informacion rreth stacioneve të ngarkimit.

Rregullatori i konkurrencës tha se zyrtarët e tij kryen inspektime në disa nga kompanitë në fjalë. Hetimi pritet të përfundojë deri më 30 maj të vitit të ardhshëm.