Arrestohet në flagrancë një shtetas për “Dhënie ndihmë për kalim kufiri në mënyrë të paligjshme”

133
Kapen 26 shtetas të vendeve të treta, në tre Urat Çarçovë, nga Specialistët e Policisë Kufitare më datë 20.05.2015. U bë arrestimi në flagrancë i shtetasit: Arben Topoviti, 45 vjeç, banues në Përmet, për veprën penale të ”Dhëniesndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit”. 

Parashikuar nga neni 298 iKodit Penal, për arsye se: Më datë 19.05.2015, rreth orës 23:30, nga ana e efektivave të Stacionit tëPolicisë Kufitare Tre- Urat, Çarçovë, në vendin e quajtur ”Qymyri” në afërsi tëfshatit Zhepe, janë ndaluar 26 shtetas të vendeve të treta, të cilëtshoqëroheshin nga shtetasi i mësipërm.

 Pas intervistimit të bërë,shtetasit e huaj deklaruan se donin të iknin nëvendet e BE-së, dhe për këtë ishin lidhur me një shtetas arab, i cili kishtemarrë përsipër kalimin e tyre nga Greqia në Mal të Zi nëpërmjet Shqipërisë,kundrejt një pagese prej 1.000 eurosh për person. Po punohet me palëngreke për kapjen e shteasit Arab.

Shtetasi u ndalua në ambientet e paraburgimit të D.P.Q.Gjirokastër si edhematerialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Përmet, për ndjekje tëmëtejshme ligjore në lidhje me veprën penale të parashikuar nga nenii 298 IKodit Penal.” Dhënie ndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit