Xheladin ÇELMETA: Ushtarakët nuk do të heshtin për të drejtën e tyre kushtetuese

    108
    Do t’u lutesha ekspertëve të ISSh-së, të pyesnin homologët e tyre, në disa shtete që kanë pak a shumë ngjajshmëri me vendin tonë, me kushtet ekonomiko-shoqërore tonat; si, ta zemë: Maqedonia, Bullgaria, Mali i Zi, Sllovenia, Bosnje-Herxegovina, etj. Nuk po flas për ShBA, Angli, Francë, etj, se e di që jemi shumë larg tyre.
    Nuk ka shtet pa ushtri. Dhe nuk ka ushtri pa status. Të dyja janë aksioma strikte. Ndërsa kjo që po ngjan prej gjashtë vitesh me shkeljen e të drejtave të ushtarakëve në rezervë, të njohura me status, nuk ka precedent të ngjajshëm.

    Të plotë shkrimin mund ta lexoni nesër në gazetën “Telegraf”….