Suedia/Përshkrim rreth Edukimit universitar, akomodimi, transporti

  167

  Suedia/ Katër universitete në Suedi radhiten në 200 universitetet më të mirë në botë

  Suedia është e njohur në botë si përkrahës madhështor i standardeve të edukimit, dhe katër universitete në Suedi radhiten në 200 universitetet më të mirë në botë për vitin 2008, e bërë nga The Times. Çmimi më i respektuar akademik, Çmimi Nobël, ka lindur në Suedi. Institucionet e edukimit të lartë në këtë vend janë të subvencionuara nga qeveria, dhe nëse ju vendosni të studioni jashtë shtetit në Suedi, ju do të shijoni shkollim falas. Sfera e edukimit suedez krenohet duke e bërë multikulturalizmin një prioritet, dhe rrjedhimisht, studentët e huaj janë të mirëpritur dhe të inkurajuar. Shumë programe universitare kërkojnë zotësi të mirë të gjuhës Suedeze, kështu që studimi në Suedi mund të jetë problematik nëse ju nuk posedoni gjuhën Sudeze. Jönköping International Business School , Malmö University College, Mälardalen University College, Swedish University of Agricultural Sciences, and IT University of Göteborg, të gjitha ofrojnë mësimdhënie në gjuhën Angleze. Programet e studimit internacional jashtë shtetit zakonisht kanë një trajtim shumë informal të mësimdhënies, ku studentët dhe profesorët janë aq afër sa të jenë në të njëjtën fushë loje sa të jetë e mundur. Nuk është e pazakontë ku studentët dhe profesorët të shoqërizohen jashtë orëve të mësimit. Me këtë në mend,studentët janë gjithashtu të prirur të ndërmarrin shumë iniciative private dhe të modelojnë punët e lëndëve dhe kërkimet, duke kërkuar motivim në studimin vetëm.

  Përshkrimi i vendit

  Suedia ka shijuar reputacionin e saj si një vend i ftohtë me një etje për punë. Ikea të vjen gjithmonë ndër mend si kompania më e suksesshme në Suedi (të tjerat përfshijnë edhe SAAB dhe H&M), dhe sigurisht ne nuk mund të harrojmë Abba- duke kryesuar ambalazhimin e ikonave kulturore të Suedisë. Ky vend Nordik është i bekuar për natyrën e tij nga ekzistenca e një bote të shumëllojshme të egër, në mijëra liqene, dhe një mbulese masive të pyjeve. Malet ndodhen pranë kufirit me Norvegjinë dhe janë ëndrra e një skiatori në dimër dhe të një peshkatari në verë.

  Akomodimi i studentëve internacionale

  Mundësia e akomodimit në Suedi varet nga vendndodhja, qytetet e mëdha si Stockholm dhe Göteborg shpesh nuk kanë apartamente të lira. Shoqata Suedeze për akomodimin e studenteve ka një websit (www.sokstudentbostad.se) për të ndihmuar studentët në kërkim strehimi. Strehimet universitare janë zakonisht më pak të kushtueshme se ato private,dhe zakonisht ndodhen afër universiteteve. Ata që dëshirojnë të kultivojnë një jetë aktive sociale zakonisht zgjedhin strehimin universitar. Drejtohuni unioneve studentore sapo të vendosni të studioni në Suedi, sepse mund të duhet kohë derisa të gjeni akomodomin e përshtatshëm me nevojat tuaja, dhe mos harroni të merrni gjithë ndihmën e mundshme nga departamenti i studentëve internacional të universitetit që keni zgjedhur.

  Moti/Klima

  Një klimë tipike Nordike mbizotëron në Suedi me të ftohtë,dimër me dëborë dhe verë të freskët. Dielli i mesnatës mund të shihet në veri të Rrethit Arktik gjatë muajve të verës, dhe ditët e dimrit janë të shkurtra dhe të errëta.

  Transporti

  Suedia është e njohur për një shoqëri të civilizuar dhe të socializuar, dhe sistemi i saj i transportit publik nuk bën përjashtim. Autobuzët, trenat, tramvjet, ferribotet, janë të pastër, të besueshëm dhe të disponueshëm për studentët me zbritje çmimi. Shumë studentë në Suedi nuk mund ta imagjinojnë jetën e tyre pa biçikleta, gjithsesi, ky opsion më gjelbërues mund të rezervohet për fanatikët më të guximshëm të dimrit gjatë muajve të ftohtë.

  Universitetet e Mbretërisë së Bashkuar dominojnë edhe në këtë listë

  50 Universitet më të mira në Europë

  Si gjithmonë, universitetet e Mbretërisë së Bashkuar dominojnë edhe në këtë listë, ata ndiqen nga universitetet Gjermane, Holandeze, e Franceze. Vihet re se asnjë nga universitetet Italiane nuk ka mundur të sigurojë një vend në këtë listë të përpiluar nga gazeta Britanike The Times.

  50 Universitetet më të mira në Europë  
  RenditjaEuropë Renditja Botërore (2006) Emri i universitetit Shteti  
  1 2 Cambridge University UK  
  2 3 Oxford University UK  
  3 9 Imperial College London UK  
  4 17 London School of Economics UK  
  5 18 Ecole Normale Supérieure, Paris Francë  
  6 24 ETH Zurich Zvicër  
  7 25 University College London UK  
  8 33 Edinburgh University UK  
  9 37 Ecole Polytechnique Francë  
  10 39 Geneva University Zvicër  
  11 40 Manchester University UK  
  12 46 King’s College London UK  
  13 52 Sciences Po Francë  
  14 54 Copenhagen University Danimarkë  
  15 58 Heidelberg University Gjermani  
  16= 64= Bristol University UK  
  16= 64= Ecole Polytech Féd Lausanne Zvicër  
  18 67 Eindhoven University of Technol Holandë  
  19 69 Amsterdam University Holandë  
  20 70 Soas UK  
  21 72 Ecole Normale Supérieure, Lyon Francë  
  22 73 Warwick University UK  
  23 75 Basel University Zvicër  
  24 76 Catholic Univ Louvain (French) Belgjikë  
  25 78 Trinity College Dublin Irlandë  
  26 81 Glasgow University UK  
  27 82 Technical University Munich Gjermani  
  28 85 Nottingham University UK  
  29 86 Delft University of Technology Holandë  
  30 87 Vienna University Austri  
  31 89 Lausanne University Zvicër  
  32= 90= Birmingham University UK  
  32= 90= Leiden University Holandë  
  34 92 Erasmus University Rotterdam Holandë  
  35= 93= Lomonosov Moscow State Univ Rusi  
  35= 93= Pierre and Marie Curie Univ Francë  
  37 95 Utrecht University Holandë  
  38 96 Catholic Univ Leuven (Flemish) Belgjikë  
  39 97 Wageningen University Holandë  
  40 98 Munich University Gjermani  
  41 99 Queen Mary, Univ of London UK  
  42 102 Sheffield University UK  
  43= 105= Humboldt University Berlin Gjermani  
  43= 105= Sussex University UK  
  45= 109= St Andrews University UK  
  45= 109= Zurich University Zvicër  
  47 111 Uppsala University Suedi  
  48 115 University of Twente Holandë  
  49 116 Helsinki University Finlandë  
  50 121 Leeds University UK