Sinan KËRPACI/ SI DRIN, SI GJUHË SHQIPE

  162

  Ti rrjedh si lumë

  dhe unë s`të ndaj

  në Drin të Zi,

  dhe Drin të Bardhë.

  Se ti rrjedh vetëm

  si NJË lumë

  në këtë shekull.

  O  Drin i Bardhë!

  O  Drin i Zi!

  O  vetëm Drin,

  që rrjedh,

  qe rrjedh nga shkëmbi :

  as gegërisht,

  as toskërisht,

  po shqipërisht,

  si Gjuhë Shqipe.

  Dhe kur të bëjmë

  ndonjë pritë,

  ti rrjedh në tela,

  shpërthen në dritë:

  bëhesh Migjen,

  bëhesh Naim.

  As toskërisht,

  as gegërisht,

  po Abetare Shqip.

  Vetëm si LUMË ,

  vetëm si NJË,

  vetëm si DRIN .

  Që nis e rrjedh

  e merr një emër

  nga një burim

  që quhet ZEMËR:

  as gegërisht,

  as toskërisht,

  po Gjuhë Shqipe.

  Edhe kur unë

  te ngre një pritë,

  ti, si përherë,

  kthehesh në dritë:

  në vendin tim,

  në vendin e një Drini

  që rrjedh shqip.

  O Lumë, o Lumë,

  që shkon në det,

  jo si them unë,

  po si di vetë:

  as gegërisht,

  as toskërisht,

  po SHQIPËRISHT.