Receta për venat e dëmtuara dhe rrahjet e shpeshta të zemrës

    59
    Ftoi është pemë e familjes së mollëve me trung të vogël, Cydonia oblonga, e familjes së trëndafilit. Ftoi është i ftohtë dhe i thatë në shkallë të ndryshme, varësisht nga shitja e tij. Por, ftoi është mjet i fuqishëm për tkurrje dhe është i mirë për bar qitje. Ftoi i ëmbël është më pak i ftohtë dhe është më i afërt me ftoin e lehtë, ndërsa ftoi i hidhur dhe i thartë është më tepër mbylës, i thatë dhe i ftohtë. Të gjitha llojet e ftoit e shuajnë etjen, ndalin të vjellat, nxitin nxjerrjen e urinësekuilibrojnë ndjenjat….
    Për më tepër lexoni gazetën Telegraf