Profil Kasëm Trebeshina

    146

    Me rastin e 86-vjetorit të lindjes

    Dje prozatori, dramaturgu dhe poeti Kasem Trebeshina mbushi plot 86 vjeç. Ai ishte pjesëmarrës në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare. Pas çlirimit ai filloi të krijojë dhe botojë, por që në hapat e para goditet nga regjimi komunist. Shkak bëhet një letër që ai ën Enver Hoxhës për diktatin e Partisë mbi letërsinë dhe artet. Që atëhere pjesa më e madhe e veprës së tij mbetet në dorëshkrim dhe sekuestrohet nga Sigurimi i Shtetit. Që në vitet ’50 ai filloi të shkruajë ndryshe nga veprat që botoheshin aso kohe.

    për më shumë lexoni Gazetën Telegraf