Presidenti Hollande: BE të bëjë thirrje për armëpushim në Aleppo

  74

  Presidenti francez Francois Hollande tha se do të donte
  që liderët e  vendeve anëtare të bashkimit Evropian në samitin e sotëm në
  Bruksel, të bëjnë  thirrje për një armëpushim në Aleppo për të lejuar
  evakuimin e civilëve dhe të plagosurve.

  “Armëpushimi
  është parakusht për të ndodhur një gjë e tillë, dhe kjo është ajo që Këshilli i
  Evropës duhet të kërkojë -Armëpushim dhe evakuimin e të gjithë civilëve dhe në
  fund negociata politike.  Evropa duhet të sigurohet  që zëri i saj të
  dëgjohet”, tha ai, raportojnë mediat ndërkombëtare.