Përfitimi i pensionit për profesorët, emigrantët, invalidët, laborantët dhe teknikët e ndërtimit

  167

  Specialisti i Sigurimeve Shoqërore, Fadil Kepi, sqaron për lexuesit e “Telegraf”: Disa prindër duan të dinë për kategoritë e nxënësve që i marrin librat falas dhe me 50 për qind rimbursim nga shteti

  Disa prindër janë të interesuar të dinë për kategoritë e nxënësve që i marrin librat falas dhe me rimbursim nga shteti me 50 për qind të vleftës së tyre.

  Përgjigje

  Urime nxënësve dhe studentëve shqiptarë, të cilët filluan vitin e ri shkollor brenda e jashtë vendit. Nxënësit që përfitojnë librat shkollore falas janë:

  -Fëmijët e kryefamiljarëve, të cilët marrin ndihmë ekonomike, fëmijët e kryefamiljarëve me aftësi të kufizuar që s’kanë të ardhura të tjera, fëmijët që kanë statusin e jetimit, fëmijët e komunitetit rom, nxënësit e pakicave kombëtare.

  Kur familja ka të ardhura mujore deri 30 mijë lekë paguajnë vetëm 50 për qind të vleftës së librave dhe 50 për qind subvencionohen nga shteti.

  Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print