Pas Matteo Renzit, një tjerër kryeministër jep dorëheqjen

  70

  Pas Matteo Renzit në Itali, një tjetër
  kryeminister ka njoftuar se do të japë dorëheqjen. John Key tha se do të japë
  dorëheqjen si kyreministër i Zelandës së Re pas tetë vitesh punë, duke
  pretenduar se ky largim është për arsye familjare.

  Duke e quajtur dorëheqjen
  vendimin më të vështirë që ka bërë ndonjëherë, Key tha se ka bërë gjithcka që
  ka mundur dhe se nuk di çfarë të bëjë tjetër.

  Ai tha se nuk do të kërkoj një
  mandat të katërt në zgjedhjet e 2017.

  Zëvendëskryeministri Bill English
  me shumë mundësi do të jetë kryeministri i përkohshëm i Zelandës së Re.

  John Key njihet si një ndër
  liderët më popullorë të Zelandës së Re.