Mimoza Rista/ Poezi

  195

  NDJEK ËNDRRËN

   Të kaltër sytë e saj,

  me bukurinë e tyre

  sfidojnë dhe yje.

  Në kaltërsinë e qiellit

  ngjyen penelin

  dhe e ul mbi telajo.

  Pastaj, dora dorës,

  peneli prek një re,

  një krah dallëndysheje,

  të blertën e një peme,

  zukamën e një blete,

  harlisjen e një luleje

  e në telajo ulet me hare.

   

  PRANVERA…

  Herë me flokë të mbledhur,

  herë me flokët mbi supe,

  shkrihet mes statujash

  e monumentesh,

  nën sqetull një karton,

  në dorë një karbon,

  historinë prek me gishta

  e në pikturë na e dhuron.

  Derdh botën e saj

  nëpër portrete,

  ndjek ëndrrën, që e fton.

  TY TË PËRKAS…

  Tek i lutesha territ

  për pak dritë,

  që të gjeja

  hijen e trupit,

  rrokullisja netët,

  i bëja ditë

  e dielli ndriçonte

  nga turpi.

  Kush m’i pa lotët në sy,

  me vete zu të flasë,

  kush më pa gazin pa ty,

  fjalë inati la nga pas.