Martesa mes moshës 28-32 vjeç shmang ndarjen e çifteve, sipas sociologëve

  108
  Në qoftë se doni një martesë të mbarë e pa u përballur me divorcin, mosha ideale për tu martuar është mes moshës 28 dhe 32 vjec. Kjo gjë sugjerohet në bazë të një studimi të kryer nga Nick Wolfinger, një sociolog i Universitetit të Utah, i cili publikua nga Instituti i Studimit të Familjes.
  Sociologët kanë renditur disa arsye se pse martesa mes moshës 28 dhe 30 vjeç është e duhura. Një nga arsyet sipas tyre është sepse në këtë moshë njerëzit janë mjaftueshëm të rritur për të kuptuar nëse vërtet kanëtë përbashkëta me njeri-tjetrin e mundte nisin jeten bashkë apo marrëdhënia e tyre është momentale.
  Një arsye tjetër mjaft e rëndësishme lidhet me qëndrueshmërinë financiare. Në këtë moshë njerëzit bëjnë zgjedhje të rëndësishme në jetën e tyre dhe kanë përgjegjësi e mundësi financiare.
  Diçka tjetër pozitive në këtë moshë, është që njerëzit nuk janë shumë të vjetër sa të mos përshtaten me ndryshimet që të sjell martesa në stilin e jetesës apo qëllimet e jetës.
  Njerëzit në këtë moshë sipas studimit, nuk kanë ish-partnerë apo fëmijë të tjerë që mund të prish in marrëdhënien e tyre ,të ndikojnë në kohën e tyre apo në raportet e besnikërisë.
  Wolfinger shprehet se njerzit të cilët i kanë kaluar të 30-tat përballen me bashkëshortë të mundshëm, që përjashtojnë individë të cilët kanë më shumë mundësi të shkojnë mirë në një martesë, e si rezultat janë të predispozuar për një martesë të dështuar. 
  Marrë nga ATSH