Kujtim Dashi/Ndoc Gjetja, poeti që bëri epokë

    104

    Me të ardhur fillimisht në fshatin Balldre, pesë km larg qytetit dhe pastaj në  Lezhë, Ndoc Gjetja u gjet absolutisht pa asnjë burim jetese. Natyrisht nuk ishte i vetëm. “Zabelinët” shqiptarë nisën të shisnin banane trotuareve…Ndërkohë administrata publike, ku mund të punësohej, gjoja po “reformohej” me pehlivanë të paaftë, të vetëshpallur demokratë, të parealizuar në sistemin monist jo për shkak të aftësive të tyre, por të veseve etj. Për të mbijetuar Ndoci kishte mataruar në mjedis kafeneje shtëpizën e tij 4×4 m, ku jetonte ai, ngjitur me shtëpinë  e prindërve dhe u shërbente banorëve të lagjes “Liria”, që popullohet kryesisht nga banorë romë dhe të ardhurit nga Verilindja, pas 1990-ës, më së shumti prej Puke.

    për më tepër lexoni Gazetën Telegraf