Ja pse duhet të konsumoni 12 kumbulla në ditë

498
Kumbulla është një zgjedhje e pashmangshme e çdo amvise për të përgatitur ushqim për dimër. Përveç se janë më të përdorura për përgatitjen e gjalpit dhe marmelatave, sigurisht është e këshillueshme për t’i ngrënë edhe të freskëta, sepse ato përmbajnë vitamina C (5 deri 8 mg për 100 g, në varësi të llojit), vitaminë B6, bakrit, vitaminë B2, vitaminë B3, vitaminë C, magnez, hekur, kalcium, madje dhe 240 mg për 100 g i kaliumit. Kumbulla është e pasur në fibra, 2 g për 100 g, dhe me gjithë këtë është një fryt me pak kalori. Studimet e mëparshme kanë treguar se kumbulla forcon kockat, zvogëlon rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë, por edhe se konsumimi i 12 kumbullave mesatarisht në ditë për dy muaj zvogëlon nivelet e LDL kolesterolit të keq.
Sigal