I zgjedhuri i tretë i Shqipërisë

    146

    Me poezinë e Nolit u përsërit po ajo dukuri e mrekullueshme që u vu re edhe në vjershat e Naimit dhe pjesërisht edhe të Çajupit: ato u mësuan përmendësh edhe nga shqiptarët e shkolluar, edhe nga ata të pashkolluarit dhe kaluan gojarisht e shkrimërisht nga brezi në brez. Poezia e tij ngjiti në kujtesën popullore e kombëtare sajë tri cilësive të shkëlqyera: Ideve të fuqishme filozofike e morale, “flagës” atdhetare, nervit dhe shprehjes së përsosur artistike, shqiptare deri në palcë.

    për më shumë lexoni Gazetën Telegraf