Faktet që tregojnë se moratoriumi i gjuetisë në Shqipëri nuk zbatohet

  199

  Që moratoriumi i gjuetisë në Shqipëri nuk
  po respektohet, këtë po na e dëshmojnë dhe vetë kafshët e egra dhe shpendët që
  gjenden jo rrallë të plagosur në zona të ndryshme, pasi qëllohen pamëshirshëm
  nga gjuetar jo të përgjegjshëm.

  Një gjë të tillë e dëshmon dhe kjo Shkabë e gjendur në
  periferit e qytetit të Fushë-Krujës. Shpendi ka shtegtuar në Shqipëri nga
  Beogradi ku ishte pjesë e një rezervati natyrorë, i cili mbart statusin e
  mbrojtësit të trashëgimisë botërore të gjallesave.

  Shkaba serbe e cila u plagos,
  nga matrikullimi duket qartazi së është pjesë e shpendëve të mbrojtur, por
  duket se këtë status e ka humbur sapo mbërriti në Shqipëri, ku as moratoriumi
  nuk ndërgjegjëson gjuetarët.