Fadil Kepi: “Një e drejtë e fituar me ligj si pensionet suplementare, nuk mund të hiqen”

  172

  Flet specialisti i pensioneve Fadil Kepi: Ju tregoj se çfarë duhet të ndryshojë në Ligjin e Sigurimeve Shoqërore dhe cilat janë gabimet që duhen evituar

   Reforma për pensionet, tashmë është në qendër të vëmendjes së mbarë opinionit shqiptar. Lidhur me opsionet dhe alternativat për ndryshimet që mendohet t’i bëhen Ligjit të Sigurimeve Shoqërore, gazeta “Telegraf”, iu drejtua për një intervistë z.Fadil Kepi, ekspert i kësaj fushe dhe ish Drejtori i Sigurimeve Shoqërore në Tiranë.

   Z. Kepi, ka kohë që po diskutohet për reformat që mendohen t’i bëhen Ligjit të Pensioneve dhe në këtë këndvështrim Ministria e Mirëqenies Sociale, ISSH, FMN kanë dhënë disa nga opsionet e veta. Si njohës i legjislacionit të kësaj fushe, cili është mendimi juaj?

  Legjislacioni i pensioneve në vendin tonë nga viti 1991, ka ndryshuar dy herë.

  për më tepër lexoni Gazetën Telegraf