Dritëro Agolli/Mjegull e dashurisë

  316

  Kur ikja larg drejt teje vija,

  Kur vija afër ikja larg,

  Për dreq me trembte largësia

  Dhe afërsia bëhej çark.

   

  As e kuptoja si të desha,

  Një mjegull pus, një çmenduri,

  Si një poet që shkruan vjersha,

  Dhe ndez një shkrepëse dhe i bën hi.

   

  Dhe ndoshta kjo ish dashuria,

  e çakërdisur kuturu…

  Për dreq më trembte largësia

  Dhe afërsia gjithashtu…