Daniele Deda/ Poezi

  114

  LLUM PËR LUMË

   U shtriva, u shtriqa, u kënaqa në llum,

  vrava çastin që dhemb në kokën e dritësuar,

  dhe llumi për lumë më hargalisi shumë,

  pafundësisht ju dhashë natës së errësuar.

  E vara, e ndera në qiellin e grisur,

  dhimbjen e pandjerë që nuk më torturonte,

  dhe era e çmeritur, e çmendur kokëkrisur,

  në njohjen e dhimbjes time më ftonte.

  E unë shumë e zënë në llum duke notuar,

  injorova, anashkalova banimin në jetën time,

  gjithë kohës pandalur u gjenda duke vrapuar,

  në ikje pa paskthime!

   

  E FSHEHUR RRI…

   

  Në njerëz të kërkoja pa ditur se ku

  ti e mjera ishe duke u përpëlitur,

  në njerëz, ku një copë letër ka vlerë e kumt,

  çirreshe duke bërtitur.

  Të kërkoja në ditën pa dritë, pa shkëlqim,

  në natën zemërthyer ty të kërkoja,

  të prisja të shndrisje si dielli në agim,

  e unë të të kundroja.

  Të ndjeva, ishe fshehur diku, e çliruar

  në zemra fëmije,

  se në njerëzit pa shpirt me urrejtje pasuruar,

  ti s’kishe lënë as hije!