Bahri MYFTARI/ Piktori

    125

    Në atë kohë qyteti me rrethinat ishin me drejtim bujqësoro-blegtoral. Ky emërtim nuk qe thjesht një ndërtim apo harmoni gjuhësore. Nën ‘të, fshihej një përmbajtje që kushtonte vëmendje, përkujdesje, para. Sipas kësaj renditje, shkonte edhe harxhimi i forcës njerëzore dhe asaj materiale. Aty nga fillimi i vitit, kjo rregullsi zu të prishet. Që në muajin e parë të atij viti, sollën një tufë të madhe gjedhi, me dhjetëra e qindra krerë lopësh të racave “Xhersej”, laramania holandeze, e kuqja e “Dagestanit” e disa lloje të përmendura të vendit,si ajo e Shkodrës, apo e fushës së Korçës. Përfundimisht, ekonomia po merrte një drejtim të ri.

    për më tepër lexoni Gazetën Telegraf