Ismail H Xhaferri: Ska më ëngjëj nëpër botë

240

Gazeta Telegraf/


Ismail H Xhaferri: Ska më ëngjëj nëpër botë

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Ndaj më vjen të qaj

Në çdo portë që kam trokitur

Më janë shfaqur djaj

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Koha i ka vrarë

Djajtë strofullat braktisën

Dolën në pazar

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Nuk ka qysh qëkur

U zbut tigri dhe ariu

 Por njeriu kurrë

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Djajtë kudo i ndeshim

Të gjithë njerzit janë të shtirur

Fallco buzëqeshin

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Po djaj nëpër natë

Ka vetëm një dashuri

Ajo për paratë

 

 

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Ka njerëz që ndoten

 Pasanikë që
trashin zverkun

Varfanjakë që sngopen

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Djajtë kudo të trembin

Pasanike që vënë miliona

Duke vjedhur vendin

 

 

Ska me ëngjëj nëpër botë

Koha i përpiu

Po sta bëri gropen shoku

 Do ta bëjë komshiu

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

E keqja sbën pas

Mund të vdesësh dhe për bukë

E askujt si plas

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

 Bota është furtunë

Djajtë sot janë me kollare

Edhe me kostume

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Djajtë të futin frikën

Dhe ndonjë që buzeqesh

Fshehur e mban thikën

 

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Për ta na mer malli

Ligjin tani e bën djalli

Në favor të djallit

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

 Sdo ketë jetë e
mot

Po nuk fole me gjuhë djalli

Nuk mbijeton dot

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Bota është e shtire

Të gjithë njerzit kanë maskë

Asnjeri fytyrë

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

Gjithshka është në rënie

Dhe njeriu sështë njeri

Por është thjesht një qenie

 

Ska më ëngjëj nëpër botë

 Morali ska peshë

Djajtë nuk dolën nga shishet

Ishin midis nesh