Ismail H Xhaferri: Plaku me plakën ç’u zunë

293

Ismail H Xhaferri: Plaku me plakën ç’u zunë

 

 Duke
ndjekur punimet e parlamentit

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

Parlamenti
si furtunë

Do
të vihet prap në listë,

Ai
që do shajë më shumë.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë ,

Kush
të shajë kush të gënjej’

Sikur
kemi zbritur nga malet,

Tufa
e madhe me çakej.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

S’ka
më lepe, s’ka më peqe.

Mbylle
gojën e largohu!

Mbylle
gojën Ilir Beqe!

 

Plaku
me plakën ç’u zunë.

 Nuk gjen vrimë të futet miu,

Tek
kjo foltore do flasi,

Vetëm
kapedan Saliu.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

 Ik largohu, o qafir!

Tunden
kollaret në ajër,

 U kënaqëm me sehir.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

Se
i do besnik partia,

Vetëm
këta mund t’i zgjidhim

Hallet
që ka Shqipëria.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

Fjalët
porsi shi i dendur,

Sikur
kanë ngrënë të gjithë,

 Copa nga lopa e çmendur.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

Mbylle
gojën e thefsh këmbën!

Mbylle
ti, o firaun!

Mbylle,
se të bëra nënën!

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

 Mbylle gojën o zagar!

Eh
ç’na u kthye në ring

 Parlamenti shqipëtar.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

U
nxeh plaku e bërtet,

Si
dele mes lukunisë,

Ç’të
bëjë dhe Vali e shkretë.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

 Të gjithë ngjajnë si të marrët.

 Këta janë deputetët ,


kanë zgjedhur kryetarët.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë,

Mos
fol ti more spiun.

 Ç’më flet ti, o gjytyrim,


ke qenë në sigurim.

 

Plaku
me plakën ç’u zunë ,

I
bërtet siç e ka hak.

Parlamenti
nuk bën ligje,

Por
leksione për dajak.

 

 

Plaku
me plakën ç’u zunë

Parlament
të bëfsha munë

Ç’u
zunë plaku me plakën

 Parlament të bëfsha kakën….