Ismail H Xhaferri: Plaku me plakën ç’u zunë

Ismail H Xhaferri: Plaku me plakën ç’u zunë

 

 Duke ndjekur punimet e parlamentit

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

Parlamenti si furtunë

Do të vihet prap në listë,

Ai që do shajë më shumë.

 

Plaku me plakën ç’u zunë ,

Kush të shajë kush të gënjej’

Sikur kemi zbritur nga malet,

Tufa e madhe me çakej.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

S’ka më lepe, s’ka më peqe.

Mbylle gojën e largohu!

Mbylle gojën Ilir Beqe!

 

Plaku me plakën ç’u zunë.

 Nuk gjen vrimë të futet miu,

Tek kjo foltore do flasi,

Vetëm kapedan Saliu.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

 Ik largohu, o qafir!

Tunden kollaret në ajër,

 U kënaqëm me sehir.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

Se i do besnik partia,

Vetëm këta mund t’i zgjidhim

Hallet që ka Shqipëria.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

Fjalët porsi shi i dendur,

Sikur kanë ngrënë të gjithë,

 Copa nga lopa e çmendur.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

Mbylle gojën e thefsh këmbën!

Mbylle ti, o firaun!

Mbylle, se të bëra nënën!

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

 Mbylle gojën o zagar!

Eh ç’na u kthye në ring

 Parlamenti shqipëtar.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

U nxeh plaku e bërtet,

Si dele mes lukunisë,

Ç’të bëjë dhe Vali e shkretë.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

 Të gjithë ngjajnë si të marrët.

 Këta janë deputetët ,

Që kanë zgjedhur kryetarët.

 

Plaku me plakën ç’u zunë,

Mos fol ti more spiun.

 Ç’më flet ti, o gjytyrim,

Që ke qenë në sigurim.

 

Plaku me plakën ç’u zunë ,

I bërtet siç e ka hak.

Parlamenti nuk bën ligje,

Por leksione për dajak.

 

 

Plaku me plakën ç’u zunë

Parlament të bëfsha munë

Ç’u zunë plaku me plakën

 Parlament të bëfsha kakën....