Hyskë BOROBOJKA/ Zoti në qiell dhe njerëzi në tokë

134

Zoti i madh e i plotfuqishëm, lart në qiell (që i paçim uratën), kur vendosi të krijinte njeriu mbi tokë, bashkë me të mirat e mëdha, harroi e bëri edhe disa punë të “mbrapshta”. Madje disa nga gabimet e të madhit Zot, nuk janë të vogla. Sa mirë do të bënte që disave të mos u vendoste në dollapin e kokës mend, por kashtë, se me gabmet e këtyre të “mençur” s’do të çuditeshin budallenjtë.

Një gabim tjetër i të madhërishmit Zot  ishtë se disa qelepixhijve e matrapazëve ua vendosi sytë në ballë. Pse mos ua vendoste në fund të këmbëve, që të mos pengoheshin kur të shokoninn për të zaptuar pronën e tjetrit, ta legalizonin në emër të tyre, me hipotekë, tapi, vulë e firmë., më të ligjëruar se të ligjshmit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf