Hyskë Borobojka/ Lufta politike dhe sherri për karrige

111

Në një nga lokalet më të fisëm të qytetit, i pajisur me kolltukë, shilte moderne e me tavolina të fjalës së fundit, jo vetëm brenda tij, por kanë pushtuar edhe trotuarin e gjerë përballë tij. Ky lokal, mbi të tjerët, mban në ballë me germa të mëdha e të skalitura, emrin e një kryeqyteti nga më të shquarit të Europës. Të gjithë ata që kanë zënë karriget e tavolinat e tij janë burra, gra, djem e vajza të zgjedhura me dorë, që i mbushin tavolinat me shishe, gota, filxhanë e pjata cep më cep.

       Por mbi të gjithë nga ata që e begenisin këtë lokal të zgjedhur është një burrë çerevrarë, me një republikë sa një saç në kokë e me një palë syze të zeza dielli, sa një patkua kali këmbëmadh, të vendosura në kurrizin e hundës, sa një patëllxhan.

për më tepër lexoni gazetën Telegraf